Mestres d'audició i llenguatge.

28 ago 2012

Sou bastants els que per facebook m'heu demanat sobre els cursos per ser mestres d'audició i llenguatge. No acabo de tenir clar si és per vocació o per que és una de les funcions més demandades avui en dia i a la que, miraculosament, menys tisorades hi ha. Sigui com sigui, la feina d'un mestre AL no és tan senzilla com pot semblar a primera vista i clar preparar i adaptar el material a cada alumne en concret. És cert que això ho hauria (o ho fa) cada mestre però en el cas de les dificultats del llenguatge hem d'afegir just aquest aspecte. En ocasions els alumnes tindran dificultats per expresar-nos els seus interesos i motivacions, el que implicarà cercar estratègies per adaptar-nos als seus interesos i no sols a les seves necessitats. Cal recordar que el nostre primer objectiu és el desenvolupament del llenguatge i de la parla i, sobretot, nosaltres no som logopedes, som mestres i, per tant, hem de saber fins a on arribar. És tamber importantíssim saber quan acudir a l'especialista i derivar als alumnes quan sigui necessari. Però vaja, això ho dóna l'experiència i jo no és que en tingui molta tampoc...

De totes formes, el meu post té un altre objectiu totalment diferent al de fer veure la importància de la motivació per formar-se com a AL. A tots aquells que m'heu demanat sobre què fer per formar-vos vos he remés al curs d'especialització universitària de la UNED, curs que jo vaig fer i que deu haver fet el 90% dels AL que hi ha inscrits a la llista d'interins. Ara bé, a banda de mancances de tipus formatiu (que en té i moltes) té un inconvenient força gran... és una titulació NO OFICIAL pròpia de la UNED. Això vol dir que el dia que és vàlid sols en aquells llocs on les respectives conselleries diuen que habilita per a la docència. Com és el cas de la nostra. Ara bé, pot passar que un dia la Conselleria digui que prou. O que la UNED (cosa que dubto) decideixi no oferir més el curs. Ara s'obre una altra alternativa. La UOC està posant en marxa un Màster Oficial en Dificultats del Llenguatge i l'Aprenetatge i al departament d'ensenyament de Catalunya, habilitarà per a ser mestres AL i PT. Si es fan les dues especialitzacions, es podrà fer feina de les dues especialitats. Això ens obre les portes per exercir aquestes funcions a Catalunya però també ens dona un 90% de possibilitats de que passi el mateix a Balears. A més de que es tracta d'una titulació oficial reconeguda a tot l'estat Espanyol.

Us deixo una imatge que confirma això que vos dic:



Jo personalment em decantaria per fer el màster. Ara que la seva homologació és oficial i habilita per determinades funcions. Jo, de fet, ja m'he matriculat de dues assignatures. Estic segura que em donaran més formació de la que he rebut fins ara. I com diu una coneguda meva... la formació no és despesa, és inversió!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!